ESETTANULMÁNYOK

Rendezvényszervezés


Rendezvényszervezés

Az online beszerzési aukciós eszköz kitűnő megoldás olyan komplex szolgáltatások versenyeztetésére, ahol nem feltétlenül az egyes termékek/szolgáltatások ára a mérvadó, hanem a teljes projekt összköltsége, illetve fő paraméterei.
Kitűnő példa erre a rendezvényszervezés, amely szolgáltatáskör piacvezető vállalata tette le voksát az Auctor.hu mellett.
A beszerzési aukciók apropóját képező rendezvénysorozat egy országos méretű, két hétig tartó roadshow volt, az egyik kereskedelmi rádió megbízásából. Mivel a projekt meglehetősen összetett volt, ezért több lépésben kellett aukciókat szervezni, illetve külön-külön volt szükség a fő tételek versenyeztetésére.
Ennek szellemében négy, egymástól teljesen független beszerzési aukció került kiírásra, illetve lebonyolításra.

  • fény- és hangtechnikai rendszerek biztosítása
  • őrzés-védés, a teljes rendezvény biztosítása
  • szállítmányozás, kiegészítő szolgáltatások
  • nyomdai szolgáltatások igénybevétele

Mind a négy aukcióra 5-10 vállalat lett résztvevőként meghívva és szinte kivétel nélkül vissza is igazolták az aukciós részvételt. Mivel az egyes beszerzési tételek teljesen eltérő piaci helyzethez voltak köthetők, ezért az elért megtakarítások is nagyban eltértek egymástól.
A legnagyobb áresés az őrzés-védés aukción történt. Itt a nyitó árhoz képest 28%-al adott be a nyertes jobb ajánlatot, mint a nyitó ár.
A legkisebb megtakarítás a fény- és hangtechnikai aukción volt, itt mindössze 6%-ot sikerült megtakarítani. A szállítmányozási és a nyomdai beszerzések szinte ugyanakkora (12% és 13%) megtakarítást eredményeztek.
Így összességében csaknem 15% lett a komplett rendezvényen elért megtakarítás.

  • AZ AUKCIÓN ELÉRT MEGTAKARÍTÁS: 15%

záró érték az induló ár százalékában
85%